Burdaad, donderdag 30 juli 2015.

Nadat we gisteren de boot in Dokkum vastgemaakt hadden, ging het regenen.  Niet zo maar een buitje, neen gestaag vallende regen, afgewisseld door stortregens.  Deze regenbui duurde van drie uur tot  acht uur. Dit slechte weer van de woensdagmiddag had geen invloed op ons humeur.  We vermaakten ons best.  Internet ging ook prima. Tegenover ons aan de kade was een modezaak met gratis WiFi.  De gemeente Dokkum heeft ook een gratis wifi aansluiting, maar die is niet zo goed als die we nu gebruiken.  Het was erg stil, aan de kade was wel plaats voor twintig boten, we waren met vier bootjes. 

Voor de middag zijn we nog even Dokkum in geweest.  Was wel aardig, maar ik was hier voor de zesde keer, dan heb je het zo langzamerhand wel gezien.  Na het warme eten zijn we om kwart voor een gaan varen.  De eerste brug moest om een uur draaien, maar dat werd twintig minuten later.  Door de wind moesten we rondjes blijven draaien anders werden we tegen de boten langs de kant aangeblazen.  Na de eerste brug moesten we bij de tweede ook wachten, maar daar ben ik tegen de kant aan gaan liggen.

We gingen met een kudde van vijf boten verder.  De twee achterste, grote zeilboten, moesten zo nodig hard iedereen passeren.  Maar gelukkig toen we 

Comments are closed.